top of page
Vinterlekene-ubedret-litt_edited.png

Vinterlekene

BTS vinterleker er arrangørene bak den fete fjellturen som arrangeres i januar hvert skoleår. Vi i BTS vinterleker jobber for å arrangere en fjelltur med aktiviteter for alle, enten det er å stå i bakken fra soloppgang til midnatt eller bare nyte afterskien og musikken til det fulleste. Dette er et arrangement for alle studenter, hvor det finnes aktiviteter og andre studenter for alles sin smak. Dette er en fantastisk mulighet for å både dra på vennetur og bli kjent med masse andre studenter!

 

Vinterlekenes styre består av leder, nestleder, økonomiansvarlig, arrangementansvarlig, markedsføringsansvarlig, sponsoransvarlig og bookingansvarlig. Disse vervene blir valgt i begynnelsen av vårsemesteret, rett etter vinterlekene er arrangert. I tillegg til disse vervene er vi helt avhengig av en super arbeidsgruppe! Arbeidsgruppen hjelper styret med arbeidsoppgaver, promotering og andre arbeidsoppgaver. Arbeidsgruppen blir valgt ut i begynnelsen av høstsemesteret, hvor alle kan komme på intervju.

 

Du finner oss på Facebook.

Logo.jpeg

BTS Gummibåt

BTS Gummibåt was founded in 2022 as an activity group under BTS (Bergen Teknikersamfund) at Høgskulen på Vestlandet, Bergen. This activity group was founded because there was a lack of an activity group that only focused on getting to know each other better, as well as creating a safe and social arena for everyone, no matter who you are, what you do or what you like. We want to build a great psychosocial environment based on everything being low-threshold and for everyone. We organize various activities during each semester such as the Gummibåtfestival, mountain trips, swimming, barbecues, volleyball, bowling and more. Our members also play a key role as they often get to help decide which activities we will do together. Like the rest of the BTS, Gummibåt is managed on a voluntary basis by students at HVL.

You will find us at Instagram

Events

BTS Events er en aktivitetsgruppe i BTS som arrangerer alt ifra stort til smått. I styret vårt har vi 6 verv, hvor noen velges på høsten og noen velges på våren. Vi har også en arbeidsgruppe som hjelper styret med å gjennomføre arrangementene. Arbeidsgruppe velges etter behov men oftest ved starten av høstsemesteret.

 

BTS Events arrangerer flere små arrangementer gjennom året, som spillkvelder, filmkvelder og temafester. Vi arrangerer også større arrangementer som Rosettballet, som er avgangsballet for studentene ved HVL-Bergen.

 

Events består av et styre bestående av Leder, Nestleder, økonomiassistent, markedsansvarlig og 2x arrangementansvarlig. Events har også en arbeidsgruppe med varierende størrelse som hjelper styret med det som trengs igjennom semesteret.

bts_events_hvitbakgrunn-01.png
bts_bryrdseg_hvitbakgrunn-01.png

Bryr Seg

BTS Bryr seg består av en leder og tre medlemmer. Leder og et medlem blir valgt til våren, og to medlemmer blir valgt til høsten. Vi har også en arbeidsgruppe som hjelper oss til å gjennomføre våre arrangementer.

 

BTS Bryr seg står ansvarlig for å arrangerer flere arrangementer slik at det skal bli lettere for studenter å kunne delta i veldedig arbeid. Vi er en relativt nyetablert aktivitetsgruppe i BTS med oppstart i 2015. Vi har våre arrangementer som strikk og drikk tre ganger i semesteret, veldedighetsløp i fadderuka, aktivitetsdag i forbindelse med TV-aksjonen og gaveinnsamling til Frelsesarmeen ved juletider. Det er studentenes engasjement i veldedig arbeid som driver BTS Bryr seg, og vi vil stadig komme med flere arrangementer som kan hjelpe enda flere til å engasjere seg. Vi ønsker å vise at vi bryr oss om våre medstudenter og samfunnet vi lever i.

Sy Deg Ny

Sy deg ny ønsker å gi deg som student muligheten til å oppgradere garderoben på en økonomisk, sosial og ikke minst miljøvenlig måte.
-Dette ved å arrangere gratis sykvelder og klesbyttefest for alle på høyskolen!

 

På sykveld stiller vi med symaskiner, stoff, nål & trå, maler og alt du måtte trenge. Her kan man reparere sin slitte bukse, skape nytt liv i genseren bakerst i skapet eller seg sy seg noe helt nytt. Tilbudet er åpent for alle, -amatør eller ekspert. Det er alltid dyktige sylærere tilgjengelig og prosjekter for et hvert nivå.

 

Sy deg ny har et styre på tre personer; en leder og to styremedlemmer. Disse har et tett samarbeid om planlegging, promotering og gjennomføring av sykvelder. I tillegg er man med på å samle inn klær i forkant av klesbyttefest.

 

Sy deg ny er en kreativ gruppe som alltid er åpen for nye ideer og videre utvikling.

 

Du finner oss på Facebook!

SY-DEG-NY-original.jpg
BTS-Teknolikken-Logo-med-skrift-og-farger.png

Teknolikken

Vi har lang tradisjon med vårt blåseorkester Teknolikken. Dette er en gjeng musikkelskere med variert ferdighetsgrad. De ønsker deg velkommen enten du spiller aktivt eller endelig ønsker å begynne.
Øvinger skjer hver tirsdag. Gjennom semesteret opptrer man på flere tilstelninger, og stiller selvfølgelig med egen flåte i 17.mai-prosesjonen.

Det er to verv i Teknolikken; Leder og Nestleder og så fordeles arbeidsoppgaver mellom resten av medlemmene. Gruppen er varierende størrelse, men det er rundt 15 stykker med totalt. 


Sjekk oss ut på Facebook for informasjon om alt mulig, eller bruk kontaktskjema til høyre
Tør du å trykke på knappen?

Bandkomiteen

I bandkomiteen finner vi BTS og Kronbar sitt Husband. Husbandet er styrt av Lederen av bandkomiteen og holder jevnlig konserter og JAM på Kronbar. Husbandet har også vært kjent for å spille opp til dans under den årlige Husfesten som blir arrangert inne på skolen.

I Bandkomiteen finner vi også lyd og lysteknisk ansvarlig som har kontroll på det tekniske under revyen, Husfesten og ustyr i musikkcontaineren. 

Bandkomiteen styrer også utleien av Musikkcontaineren. Om du ønsker å leie den finner du mer informasjon her.

bts-logo_transparent_hvl-01-1-1024x1024.png

Revyen

Er du glad i å få folk til å le? Er du kreativ, kan sy eller er god på lys og lyd? Eller har du bare lyst til å være med på noe sosialt? Da er revyen noe for deg! 

 

Revyen er noe vi gledes sterkt over. I 2014 gikk den fra å være lærernes domene, til en inkluderende gruppe for alle studenter ved HVL. Forestillingen kommer frem gjennom dyktige skribenter, skuespillere, teknikere og kostyme/scene-gruppe!

 

Revyen er en fem år gammel tradisjon på Kronstad, men det uvisst når BTS først begynte å lage revyer. Ryktene sier at det er over 100år siden! De siste fem årene har revyen tatt opp og latterliggjort dagsaktuelle saker med følgende revytitler:

 

 • 2015: Kriseforstyrrelser

 • 2016: Sølvrekken

 • 2017: Harde kår, BTS i 140 år

 • 2018: Krenkefest

 • 2019: Generasjon depresjon

 • 2020: Wonderful World

 • 2022: Nytt på Nytt på Nytt

 

Som en del av BTS revyen kan du være med på å lage sketsjer, musikk, glede og latter sammen med andre studenter på HVL. Revyen gir deg en gylden mulighet til å bli kjent med andre.

 

Revyen består av følgende aktivitetsgrupper:

 

 • Skuespillere

 • Band

 • Kostyme og scene

 • Teknisk

Gruppene har hver sin leder i Scene og kostymeansvarlig, Skuespilleransvarlig, Kapellmester og til slutt revysjefen som leder gjengen gjennom hele perioden. 

 

Sjekk oss ut på Facebook mer greier!

bts_revyen_hvitbakgrunn-01.png

Rebellium

Rebellium er koret i organisasjonen. Dette er et blandetkor der alle sangglade er velkommen. Det stilles ingen krav til de som er med, og gruppen har et godt sosialt samhold i tillegg til øvingene hver uke. Tidligere har Rebellium opptrådt på Rosettballet og på flere forskjellige arrangmenter på høyskolen. Koret har også et godt samarbeid med Teknolikken som er blåesorkesteret til BTS, med felles øvinger og opptredener, samt sosialt. 

Skrik ut via Facebook om du er interessert eller klikk her!

69179550_2512926762103004_6397031514520944640_n.png

Aksjeklubb

BTS Aksjeklubb ble stiftet høsten 2008 som en aktivitetsgruppe av Bergen Teknikersamfund (BTS), og består av studenter fra Høgskulen på Vestlandet campus Bergen. Vår hovedvirksomhet er å forvalte en aksjeportefølje tilhørende BTS, som er en del av BTS’ langsiktige kapitalplasseringer. Det ble opprettet i mars 2015 med 170 000 kroner som startkapital. Målet er å forvalte porteføljen på fornuftig og fremtidsrettet vis, og investeringsfilosofien bygger derfor på langsiktighet og diversifisering. Det er utarbeidet klare retningslinjer for porteføljeforvaltningen som skal danne grunnlaget for den aktive forvaltningen.

 

Aksjeklubben jobber også med å øke bevisstheten, kunnskapen og engasjementet rundt aksjer og finansielle instrumenter blant studenter på HVL. Innad i gruppen legges det vekt på å bygge et sterkt fagmiljø for at investeringsgrunnlaget har godt fundament. For å nå vår visjon om å styrke studentmassens kunnskap om aksjehandel arrangerer vi et større arrangement hvert vår. Dette rettes mot alle de store studentinstitusjonene i Bergen og tar sted på campus Kronstad.

 

BTS Aksjeklubb består av et styre på fem, og en arbeidsgruppe av varierende størrelse. Sammen jobber vi med å analysere ulike sektorer og selskaper for å følge opp porteføljen og for å finne attraktive investeringer.

Du finner oss på Facebook og ved å ta kontakt her.

Aksjeklubben BTS.jpg
bts_karrieredagen_hvitbakgrunn-01.png

Karrieredagen

Karrieredagen er et av de største arrangmentene til BTS gjennom året. Her får næringslivet komme i kontakt med studentene og visa versa. En god mulighet til å komme i kontakt med bedrifter innenfor studieretningen sin og en super mulighet til å skaffe seg både sommer- og fast jobb. Det er ingen hemmelighet at de fleste bedriftene er private aktører, men også kommunal sektor er å se. Dette for at alle studieretninger skal være representert.

Karrieredagen består av et styre med Leder, Nestleder, Arrangementansvarlig, 2x bedriftsansvarlig og 2x markedsansvarlig. Styret rekrutterer en del bedriftsfaddere iløpet av høsten og de får en unik mulighet til å komme ekstra tett opp mot bedriftene de har ansvar for og har også plass ved bedriftens bord under Karriereaften.

Sjekk ut Karrieredagen på Facebook eller kontakt oss her.

Logo Sjakk.PNG

BTS Sjakk

BTS Sjakklubb ble stiftet høsten 2022 som en aktivitetsgruppe av Bergen Teknikersamfund (BTS), og består av studenter fra Høgskulen på Vestlandet campus Bergen. Vi er en gruppe som elsker å spille sjakk, og trives i selskap med andre- der sjakk over brettet er hovedfokus. Vi møtes månedlig for spillekvelder på den lokale studentbaren på HVL. Gruppen er for alle som liker sjakk, uansett nivå. Poenget er at man møtes for å spille eller lære! Vi ønsker de som ønsker å lære særlig vedkommen for å spre gleden med å spille sjakk til flere.

 

Framover sikter vi også på flere arrangementer med medlemmene våre gjennom konkurranser og sosiale arrangementer.

 

Du finner oss på Facebook og Instagram (sjakkbts).

Tvist-dotten

TVIST-dotten er en humoristisk 17. mai-avis som har lang historie i Bergen. Avisen ble for første gang utgitt i 1936 under navnet «Lydpotten», men allerede året etter ble navnet endret til TVIST-dotten. TVIST-dotten ofte omtalt som Dotten har blitt utgitt hvert år siden 1936, med unntak av krigsårene.


Dotten tar opp aktuelle tema og kjente hendelser gjennom det siste året, med en humoristisk og ironisk vri. Dotten er jo tross alt en satireavis. I Wikipedia-artikkelen om TVIST-dotten står det: «Det er ikke sjelden at avisen inneholder artikler med svært liten rot i virkeligheten.» Vi kunne ikke sagt det bedre. Hvordan TVIST-dotten skal skrives har det i senere tid vært noe uenighet om, men gjeldende skrivemåte er TVIST-dotten. Tidligere har det blir skrevet både tvistdotten, TVISTdotten og andre varianter, men den korrekte navnet på avisen er TVIST-dotten. Tidligere har avisen prydet seg med en grønnfarge, men dette ble endret rundt år 2007 til å være rød. Avisen blir skrevet av en skrivegruppe bestående av frivillige studenter tilknyttet Høgskulen på Vestlandet. Den blir deretter solgt av de samme frivillige eventuelt supplert med noen flere i hovedprosesjonen 17. mai.


Bergen Teknikersamfund er ansvarlig utgiver av avisen. Alle henvendelser vedrørende TVIST-dotten skjer på mail:

Tvistdotten-forstørret-1.png
17.maiprosesjonen-2019-3mp-12.jpg

Regulatoren

Prosesjonskomitéen er den eldste komitéen i BTS og utgjør mye av grunnlaget for organisasjonen. BTS, tidligere Regulatoren, ble stiftet av studentene ved Bergens tekniske skole for å delta i prosesjonen på 17. mai. Siden den gang har prosesjonskomitéen vært ansvarlig for teknikernes bidrag til hovedprosesjonen. Prosesjonskomitéens oppgaver er å representere organisasjonen i forbindelse med 17. mai, samt finne verdige kandidater som kan lage innslag til hovedprosesjonen.

 

Leder for prosesjonskomitéen har hatt plass i 17. mai-komiteen i Bergen i mangfoldige år og fungerer som representant for BTS. Arbeidsoppgavene bestemmes av 17. mai-komiteen og kan variere fra år til år. Medlem av prosesjonskomitéen er ansvarlig for flåtebygging og har ansvaret for alle praktiske oppgaver knyttet opp mot å finne interesserte organisasjoner ved høgskolen, samt anskaffe materialer og byggeområde.

bottom of page